Gebeliğin 3. Haftası, anne adayının henüz gebe olmadığı bir dönemdir. Bebek, henüz anne adayının rahmine ulaşamamıştır. Bebek, gebeliğin 4. Haftasında rahme olan yolculuğunu tamamlar. Ancak gebeliğin 3. Haftası oldukça önemlidir. Sperm, rahme doğru yol almaya başlamıştır. Yumurta hücresini dölleyebilen bir sperm, kırık haftalık gebeliğinizin başlangıcıdır.
Gebelikte 3.haftada anne adayındaki değişimler neler?
Kadının yumurtalıklarından salgılanan yumurta hücresi, sperm hücresi ile fallop tüplerinde buluşur. Sperm hücresi yumurtaya girdikten sonra, diğer sperm hücrelerinin girememesi için deliği kapatır. Bu sayede aynı yumurta hücresi, bir başka sperm tarafından döllenemez. Daha sonra rahme doğru başlayan yolculuk, gebeliğin 4. Haftasında tamamlanır. Gebeliğinizin 3. Haftasında bebeğiniz çoktan yaşam mücadelesi vermeye başladı bile. Oldukça küçük bir hücre olduğu için kat ettiği yol çok uzun.
Bu yolu kolaylaştırmak için elbette anne adayı devreye giriyor. Yumurtlama döneminde salgılanması artan progesteron hormonu sayesinde, bu yolculuğun daha hızlı ve kolay şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Yumurta hücresi negatif, sperm hücresi pozitif yük taşıdığı için birbirine doğru olan çekimleri daha hızlı oluyor. Vajinada bulunan sperm hücresi, rahme ulaşana dek 10 saat geçer. Ardından 24 saat sürecek olan diğer yolculuk başlar. Spermin yumurta hücresine girebilmesi ise 20 dakikadır.
Gebeliğin 3. haftasında bebeğin kilosu ve boyu ne kadardır?
Gebeliğin 3. Haftasında henüz bir bebek olmadığı için kilo ve boydan bahsedilememektedir.
Gebeliğin 3. haftasında anne adayında oluşan değişiklikler nelerdir?
Anne adayı sperm ve yumurta hücresinin savaşını hissedemez. Oldukça mikro boyutlarda yaşanan bu durum sebebiyle anne adayı değişimleri sezemez. Belirtiler, ilerleyen haftalarda fark edilecektir.
Anne adayının davranışları 3.hafta gebelikte bebeği nasıl etkiler?
Anne adayları gebeliğin 3. Haftasında hamile olduklarını henüz bilmemektedir. Ancak anne adayı planlı bir gebelik istiyorsa, bu aşamada folik asit alımına başlayabilir. Bu sayede daha sağlıklı bir gebelik döneminin temelleri atılacaktır. Bununla beraber gebe kalınması planlanan süreden 3 ay önce sigara ve alkol tüketimi tamamen bırakılmalıdır.
Beslenme düzeninin yeniden planlanması ve anne adayının düzenli olarak spor yapması oldukça önemlidir.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod